Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Тернополі — влучання і сильна пожежа. Людям радять залишатись у приміщеннях і зачинити вікна

Головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук повідомила, що шкідливі речовини потрапили у високі шари атмосфери, які розсіюються з рухом повітряних мас - швидкість руху повітряних мас 10 м за хв. Маси рухаються в напрямку Теребовлі та Козови. Наразі, за її словами, перевищень шкідливих речовин у повітрі немає. Проте до уточнених досліджень повітря і води, вона закликала утриматися від тривалих прогулянок на свіжому повітрі, тримати дітей у закритих приміщеннях і закрити вікна.

У ніч на 20 серпня ворог запустив ударні безпілотники, які долетіли до Львівської та Тернопільської областей. 

Повідомляє Інформатор.

Моніторингові канали вночі інформували про рух “шахедів” у західному напрямку України. На Прикарпатті також була оголошена повітряна тривога, яка тривала близько пів години. В області все спокійно.

На Львівщині також була загроза. Про відбій повідомили о 02:59.

“В області спокійно”,зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Натомість на Тернопільщині є влучання. В обласній військовій адміністрації саме завершився брифінг щодо ситуації. Відомо, що ворог завдав удару по промисловому об’єкту, відтак — виникла пожежа.

“Було встановлено загоряння внаслідок влучання ворожого предмета в одну із ємностей, де зберігались паливно-мастильні матеріали”, — повідомив начальник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей.

За його словами, було залучено до гасіння пожежі 20 одиниць техніки, 90 рятувальників та два пожежних потяги. Наразі пожежу локалізували і продовжують гасити. Потерпілих немає.

Також відомо, що зараз експерти перевіряють повітря та воду на вміст небезпечних речовин. Головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук повідомила, що шкідливі речовини потрапили у високі шари атмосфери, які розсіюються з рухом повітряних мас. Вони рухаються в напрямку Теребовлі та Козови. І хоча зараз перевищень шкідливих речовин у повітрі немає, мешканцям радять до уточнених досліджень повітря і води утриматися від тривалих прогулянок на свіжому повітрі, тримати дітей у закритих приміщеннях і зачинити вікна.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив, що у ніч на 20 серпня росія била такими засобами:

  • дві балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23 з російської Воронезької області
  • крилата ракета «Іскандер-К» із Брянщини
  • КАР Х-59 з території Курської області та ТОТ Запоріжжя
  • 26 БпЛА типу Shahed з Курська, Єйська та Приморсько-Ахтарська.

“В результаті протиповітряного бою авіацією, зенітними ракетними військами, мобільними вогневими групами Сил оборони України та підрозділами радіоелектронної боротьби збито 28 повітряних цілей: одну крилату ракету “Іскандер-К”, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних БпЛА Shahed-131/136”, — повідомив командувач.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору