Калуш До сайту

В Україні вже майже мільйон заброньованих від мобілізації

Кількість військовозобов’язаних, які отримали бронь від мобілізації, в межах тижня може перетнути позначку в один мільйон.

Про це повідомив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, пише Forbes Ukraine.

За його словами, наразі близько 930 000 військовозобов’язаних українців заброньовані від мобілізації, а вже за тиждень ця кількість перетне межу в 1 млн.

Також посадовець зазначив, що на сьогодні мобілізація не забезпечує потреби війська, бо мобілізований – це не боєць, він ним стане за 3-6 місяців.

Також заступник міністра оборони каже, що нормальна побудова захисту держави це, коли одні воюють, а інші працюють на оборону.

Водночас Гаврилюк зазначив, що Росія не зменшує присутність на окупованих територіях України. На початок року угруповання РФ нараховувало 440 000 осіб на окупованих територіях, зараз – близько 600 000, а до кінця року очікується зростання до 800 000 осіб.

Нагадаємо, відповідно до Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, бронюванню підлягають військовозобовʼязані, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Порядок бронювання під час дії воєнного стану визначає, що кількість військовозобовʼязаних, які підлягають бронюванню, має становити 50% від кількості військовозобовʼязаних підприємства, установи та організації.

Водночас днями у Мінцифри повідомили , що компанії, які надають телеком-послуги, а саме інтернет-провайдери та мобільні оператори, зможуть бронювати до 100% співробітників.

Читайте також — Бронювання військовозобов’язаних через Дію: як це працює?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08