Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На площі Скорботи у Коломиї, ймовірно, знайшли поховання радянських солдатів

20 серпня у Коломиї розпочалися пошуково-ексгумаційні роботи за участі КП “Пам’ять”, яке спеціалізується на пошуку та ексгумації людських решток. На наступний день комунальники натрапили на фрагменти тіл, що ймовірно належать червоноармійцям. Наразі працюють над можливістю їх ексгумації.

Розповідає Інформатор, покликаючись на колег з Інформатор Коломия

Пошуково-ексгумаційні роботи проводяться на розі вулиць Січових Стрільців-Чорновола-Франка. У області дозвіл на проведення таких робіт має лише КП “Пам’ять”. На площі Скорботм, для здійснення земляних робіт, було знесено гранітні плити, а для земляних робіт використовували екскаватор.

“Було закладено кілька шурфів (зроблено заглиблень – ред.). Деякі були порожні, в в одному з них були виявлені останки. Зараз він (шурф – ред.) вже зачищається, розширяється, щоб витягнути всі людські останки, і перевірити чи немає залягань десь глибше або збоку”, – каже керівниця бригади пошукових досліджень КП “Пам’ять” Ольга Третьякова.

Наразі дослідження площі Скорботи у Коломиї тривають, а громада Коломиї віднайшла істину в суперечці, чи були насправді поховання на площі Скорботи.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору