Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сьогодні Болехівська громада зустрічатиме Героя

21 серпня 2024 року Микола Смоляк повернеться додому, щоб знайти вічний спокій на рідній землі.

Інформатор ділиться, посилаючись на Болехівську міську раду.

Як повідомляє міська рада, скорботний кортеж з тілом воїна прибуде до Болехова орієнтовно о 19:20 годині. Кортеж виїжджає з Долини о 19:00 годині. Живий коридор формується з боку Долини вздовж вулиць: Данила Галицького – площа Івана Франка – 24 Серпня – Гузіївська – О. Степанівни – с. Гузіїв.

Закликаємо всіх прийти, віддати шану Герою, підтримати його родину в ці важкі хвилини та помолитися за спокій його душі. Поховання відбудеться в селі Гузіїв.

12 серпня сім’я Смоляків із села Гузіїв зазнала важкої втрати. Цього дня під час виконання бойового завдання загинув Микола Ярославович Смоляк — вірний захисник України, люблячий чоловік, турботливий батько та надійний друг.

Йому було лише 39 років, і 10 з них він присвятив службі на благо своєї Батьківщини. Військовий шлях Миколи почався у 2014 році в лавах Мукачівського прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. Згодом він пройшов через численні гарячі точки, такі як Курахівка, Мар’їнка, Маріуполь та Луганськ, де разом зі своїми побратимами відстоював незалежність України.

За час своєї служби Микола Смоляк проявив неабияку мужність і стійкість, за що був нагороджений низкою відзнак, серед яких — відзнака Президента України “За участь в антитерористичній операції”, нагрудний знак “Учасник АТО”, почесна відзнака “Захисник України м. Стрий” та інші. Всі ці нагороди є свідченням його відданості Україні та героїзму у боротьбі за її незалежність.

З початком повномасштабного вторгнення Микола знову став на захист держави. Він брав участь у найнебезпечніших бойових операціях у складі механізованого взводу, виконуючи надскладні завдання. Однак, під час одного з них він отримав смертельну травму.

Микола Смоляк залишив по собі світлу пам’ять як справжній захисник України, що до останнього подиху стояв на варті нашої свободи. Його подвиг буде жити у серцях тих, хто знав і цінував його, а його відвага залишиться прикладом для майбутніх поколінь.

Вічна пам’ять, вдячність і слава Герою України!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору