Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Пилипчука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Андрія Пилипчука — солдата 109 окремого гірсько-штурмового батальйону. Позивний “Хамер”.

Андрій Пилипчук народився 22 червня 1975 року у с. Довгий Войнилів, що на Калущині. Андрій був наймолодшим у багатодітній сім’ї. Мав братів Михайла та Миколу, а також сестру Надію. У 7 років пішов до Довговойнилівської ЗОШ, а після випуску отримав посвідчення водія. У 1993 році його призвали на військову службу до лав Збройних Сил України у м. Берегово на Закарпатті. У 2003 році перебував у гарячій точці – в Іраку. 

Андрій одружився у 2006 році. У шлюбі народилося двоє дітей – син Олег та донька Аліна. Щоб забезпечити сім’ю, чоловік їздив на заробітки закордон. Працював у Польщі та Словаччині. У 2016 році пережив горе, адже помер його батько. Через рік, вирішив піти добровольцем в АТО, де півтора року захищав схід України. У цей період він зустрів свою другу дружину Любу. Люблячий батько Андрій прийняв трьох дітей дружини від попереднього шлюбу. 

Коли почалося повномасштабне вторгнення, чоловік без вагань став на захист Батьківщини разом із своїми братами. У серпні 2022 р. воїн отримав страшну звістку – померла його дорога мама. Брати приїхали з позицій, щоб попрощатися із найріднішою людиною, а тоді повернулися на Схід. 5 грудня 2022 року воїн отримав вогнепальне осколкове поранення голови. Після лікування поїхав додому, щоб бути з рідними. 

Андрій дуже любив проводити вільний час із дітьми на природі. Коротка відпустка пролетіла як мить. 5 січня 2023 р. він разом із побратимом Василем Грицюком відправився на нульові позиції. Наступного дня Андрій Пилипчук отримав поранення, але після короткого лікування повернувся у гарячу точку. 

4 березня 2023 року під час виконання бойового завдання у населеному пункті Роздолівка Донецької області Андрій Пилипчук загинув. Поховали Героя 8 березня 2023 року в рідному селі Довгий Войнилів. Посмертно воїна нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня та медаллю “Лицар бойового чину”

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08