Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Єдина медична довідка і менше походів до лікарів. У правилах медичних оглядів для школярів — важливі зміни

З початком нового навчального року, що невдовзі розпочнеться, Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської обласної державної адміністрації звертає увагу на важливі зміни у правилах медичних оглядів.

Інформатор ділиться, посилаючись на ДОЗ Івано-Франківської ОДА.

Однією з головних змін є впровадження єдиної форми медичної довідки. Тепер для зарахування дитини до будь-якого навчального закладу потрібно подавати уніфіковану медичну довідку № 086/о. Цю довідку видає сімейний лікар, і вона міститиме всю важливу інформацію про проведені щеплення відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень.

Важливою зміною є також спрощення процедури медичних оглядів. Тепер не потрібно проходити огляди у кількох лікарів і отримувати різні довідки. Сімейний лікар проведе комплексне обстеження, яке включає всі необхідні етапи для зарахування дитини до дитячого садка чи школи. Це обстеження охоплює збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку наявності хвороб, а також вимірювання зросту, маси тіла, перевірку зору, слуху, постави та плантографії. У разі виявлення відхилень лікар може направити дитину до спеціаліста.

Перед вступом до садочка або школи обов’язковим є огляд дитини лікарем-стоматологом. Крім того, медичні довідки, видані до 1 жовтня 2023 року, залишаються дійсними протягом року. Медичне обстеження можна проходити в будь-який зручний час протягом року, і його результати будуть чинними протягом року з дати обстеження.

Департамент охорони здоров’я підкреслює важливість виконання всіх вимог і нагадує, що медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка чи школи є обов’язковими.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору