Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Знову МАФи: у Долині люди очікували на благоустрій території, а ділянку віддають під тимчасові споруди

Знову МАФи: у Долині люди очікували на благоустрій території, а їм пропонують тимчасові споруди

Кілька днів тому на сесії Долинської міської ради затвердили рішення щодо відведення земельної ділянки у центрі міста. Йдеться про 10 сотих на вулиці Грушевського. Люди кажуть, що виконання цього рішення фактично перетворить зону зелених насаджень між будинками на торгівельний ринок.

Інформатор розповідає детальніше.

Йдеться про рішення “Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Маркевич Н.Р., м. Долина”.

Наталія Маркевич, яка проживає в Івано-Франківську, ще з 2023 року зверталася до Долинської міської ради з проханням затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки, площею 0,10 га, що знаходиться по вулиці Грушевського у Долині. Мета — встановлення земельного сервітуту на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Йдеться про п’ятирічний термін оренди цієї ділянки.

Минулого тижня Долинська міська рада затвердила проєкт землеустрою: було 18 “за” та по 2 голоси “проти” й “утрималися”. Публічно документ не обговорювали, але перед голосування одна із фракцій у міській раді просила перерву, яка тривала близько пів години. У кулуарах, вочевидь, радились, як голосувати.

Рішення депутатів у результаті збурило громадськість міста.

“Ще не забрали з-під вікон нашого будинку на майдані Січових Стрільців скандальний МАФ, а на сесії Долинської міської ради 15.08.2024 р. було прийнято рішення “Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Маркевич Н.Р.” по вулиці Грушевського поруч з будинком №1 у сквері, що потягне за собою розміщення там декількох тимчасових споруд, перетворюючи зону зелених насаджень між будинками на торгівельний ринок”,написала у соцмережі мешканка Долини Вікторія Васильків.

За її даними, проєкт даного рішення готувався ще в грудні 2023 року, але не отримував необхідних погоджень. Зокрема, юрист міської ради вказував, що майбутній документ не відповідає Земельному кодексу України та Закону “Про регулювання містобудівної діяльності”.

Мешканці прилеглих до майбутньої забудови будинків уже звернулися до депутатів міської ради з вимогою переглянути і скасувати дане рішення. Люди категорично проти розміщення нових МАФів у сквері вздовж однієї з головних вулиць міста та кажуть, що на цій території пасував би спортивний чи дитячий майданчик, зона для відпочинку населення або навіть автостоянка.

“Місце, де міг би бути дитячий майданчик, міська рада з легкістю виділяє для розміщення декількох МАФів, перетворюючи зону із зеленими насадженнями на торгівельний ринок”, — йдеться у зверненні, яке мешканці Долини адресували міському голові та головам фракцій політичних партій у міській раді.

19 серпня люди також прийшли на сесію міської ради, але того дня вона не відбулася. Тому група активістів провела зустріч з міським головою, під час якої озвучила свої зауваження і пропозиції.

Нагадаємо, що сесія у Долині не відбулася і сьогодні. Вдруге за тиждень на засідання прийшло менше депутатів, аніж потрібно для прийняття рішень. Міський голова Іван Дирів заявив, що через це не будуть належно вшановані загиблі захисники з громади… Натомість заступниця міського голови Алла Шевченко на своїй сторінці у Facebook написала про розчарування депутатів та зазначила, що на сесію не прийшли якраз через ті МАФи.

Ситуацію щодо МАФів міський голова Іван Дирів коментувати наразі відмовився.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору