Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Болехівщина на колінах зустріла полеглого на війні Миколу Смоляка. Сьогодні його поховають

Герой загинув 12 серпня внаслідок мінно-вибухової травми. У нього залишилися мати, дружина та двоє синів. Сьогодні відважного воїна поховають на місцевому кладовищі. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду

Вчора, 21 серпня, Болехівщина на колінах зустріла свого полеглого за Україну сина – військовослужбовця Миколу Смоляка. У своєму рідному селі Гузієве востаннє зібрав родину, друзів та не байдужих людей, що прийшли віддати шану Героєві.

“Хвилини очікування тіла загиблого бійця здавалися вічністю… Але пронизливі звуки сирени та «Мамо, не плач» з далеку сповістили, що Микола вже дома, на рідній землі… “, — йдеться у дописі Болехівської міської ради

Протягом маршруту жителі Болехова та Гузієва на колінах зустрічали кортеж із тілом Героя. До кортежу долучилися десятки автівок із прапорами України. У рідному Гузієві Миколу Смоляка зустріли односельчани та настоятелі церкви Положення Чесної Ризи (УГКЦ) о. Роман Зозуля, а також священники УГКЦ та ПЦУ.

Декан Болехівський УГКЦ о. Василь Дзяйло спільно із священнослужителями провели панахиду за душу загиблого на російсько-українській війні воїна. Він закликав молитися за душу Миколи Смоляка, адже він віддав найцінніше — власне життя.

“Ми з вами кажемо, що Герої не вмирають! Але бачимо, що вмирають щоденно. Перед Днем незалежності ми бачимо ціну нашої незалежності. Наш Герой Микола віддав стукіт свого серця за те, щоб ми жили. А ми маємо повернути йому добром за добро, за відважність і героїзм.”, — звернувся до усіх присутніх о. Василь Дзяйло.

Героя Миколу Смоляка поховають сьогодні, 22 серпня на місцевому кладовищі. Чин похорону розпочнеться о 15:00 від рідної оселі воїна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору