Інформатор Калуш

ВЛАДА

Стан підготовки до опалювального сезону: проблеми з Калуською ТЕЦ

У залі засідань виконавчого комітету Калуської міської ради відбулося друге засідання оперативного штабу. На засіданні детально обговорювалися питання підготовки до опалювального сезону, зокрема, стан Калуської теплоелектроцентралі (ТЕЦ).

Розповідає Інформатор.

Сьогодні, 22 серпня, у залі засідань виконавчого комітету Калуської міської ради відбулося друге засідання оперативного штабу. Захід був присвячений забезпеченню сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій і проведенню оперативних відновлювальних робіт на об’єктах життєзабезпечення Калуської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024/2025 року. Засідання проходило під головуванням заступника міського голови Богдана Білецького.

Під час засідання було детально обговорено стан Калуської теплоелектроцентралі (ТЕЦ). Представлено арбітражного керуючого, розпорядника майна ТОВ “Костанза” Володимира Постоленка. Він повідомив, що підприємство має зобов’язання постачати теплову енергію багатоквартирним будинкам та комунальним установам Калуша протягом п’яти років, і цей термін ще не закінчився. Він запевнив, що будуть вжиті всі необхідні заходи для відновлення роботи об’єкта. Технічно теплоелектроцентраль готова до запуску, оскільки вже проведені підготовчі роботи. Підприємство може запрацювати вже через два тижні.Однак ситуація залишається складною. Основною проблемою є відсутність запасів пального, яке необхідне для роботи ТЕЦ. На сьогоднішній день немає вугілля, а для безперебійної роботи потрібно 1000 тонн на день. Хоча на ринку сировини є великий обсяг пального, підприємство не має можливості його закупити через фінансові труднощі.

Володимир Постоленко також зазначив, що значні борги виникли через неуплату за постачання пального у вигляді вугілля. Саме і через ці фінансові труднощі та борги сталося банкрутство підприємства. Теплоелектроцентраль має борги перед кредиторами, а також перед працівниками, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становить 14 мільйонів гривень. Теплоелектроцентраль не працює з квітня, і її діяльність наразі обмежена через відсутність фінансування.

Цей об’єкт є стратегічним, особливо важливим у воєнний період. Щодо майбутнього запуску, планується, що він відбудеться до початку опалювального сезону, але питання забезпечення пального залишається відкритим. У ході засідання були обговорені заходи, які можуть бути вжиті для підтримки функціонування теплоелектроцентралі і забезпечення стабільного постачання тепла в осінньо-зимовий період.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору