Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Первака

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Первака — старшого стрільця стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону управління 10 ОГШБ “Едельвейс”.

Ярослав Первак народився 29 квітня 1989 року у Калуші. Навчався у Калуській ЗОШ І-ІІІ ст. №1.Після закінчення школи здобував освіту у Калуському політехнічному коледжі, відтак у Івано-Франківському коледжі фізичного виховання. Був добрим та люблячим сином, онуком та вірним другом.

Був одружений. У шлюбі народився синочок. Ярослав працював на підприємствах Калуша та Долини, а також був змушений працювати закордоном. Був надійною опорою для своєї родини. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України добровільно та без вагань став на захист рідної землі.

Був мужнім та відважним воїном. Спершу служив в роті охорони, а потім старшим стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону управління 10 ОГШБ “Едельвейс”. Рідним обіцяв повернутися із перемогою над ворогом. Однак, 3 серпня 2022 року зв’язок із Ярославом Перваком обірвався. Однак, у рідних жевріла надія, що воїн все ще живий.

27 березня 2024 року, майже через півтора року загибель Героя підтвердилася. Герой загинув 10 серпня 2022 р. під час виконання бойового завдання на Донеччині.  30 березня 2024 року Калуська громада віддала останню шану хороброму і відважному воїну, що до останнього боронив позиції. Поховали Ярослава Первака на Алеї слави Калуського міського кладовища. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору