Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Я вживаю його до кави або додаю до випічки” — нутриціолог Олеся Долинка про користь альтернативного молока

Сьогодні все більше людей відкривають для себе альтернативні види молока, якими вдосталь заповнені прилавки супермаркетів. Вибір вражає смаковою різноманітністю: соєвий, кокосовий, мигдальний і навіть банановий напій можна з легкістю придбати та скуштувати.

Ділиться Інформатор.

Однак, споживачі не завжди розуміють в чому полягає відмінність тваринного молока від рослинної альтернативи та чи є вона справді корисною. У розмові із Інформатором нутриціолог Олеся Долинка, зауважила, що головною відмінністю альтернативного молока від тваринного є те, що у його складі немає лактози:

“Рослинне молоко не містить лактози, тому даний напій є чудовим вибором для осіб, які страждають на непереносимість молочних продуктів”.

Користь веганської альтернативи полягає також у тому, що вона збагачена необхідними для здоров’я людини вітамінами та мікроелементами. Олеся Долинка зазначає наступне:

“Альтернативний напій багатий вітамінами та мікроелементами, такими як вітамін В, магній, калій, цинк. Залежно від сировини, з якої зроблене молоко, набір корисних елементів відрізнятиметься”.

Варто підкреслити, що горіхове молоко вкрай необхідно вводити в раціон веганів і вегетаріанців, які з тих чи інших причин відмовилися від вживання продуктів тваринного походження. Для них воно слугуватиме важливим джерелом білку та цінних мікроелементів. Нутриціолог розповідає, що рослинне молоко можна додавати до кави, воно вдало підходить для випічки:

“Я вживаю його до кави або додаю до випічки. У першому випадку, надаю перевагу соєвому без цукру та мигдалевому, а до випічки краще підходить мигдалеве або кокосове”.

Юлія Мельник

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору