Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушанин отримав срібну нагороду на міжнародному конкурсі з астрономії та астрофізики

Учень Калуського ліцею №10, Олександр Желізний, здобув срібну нагороду на міжнародному науковому конкурсі з астрономії та астрофізики International Astronomy and Astrophysics Competition (IAAC).

Ділиться Інформатор.

Як зазначено на сторінці Калуського ліцею, цього року у конкурсі брали участь 5040 учасників із 87 країн світу. До фіналу пройшло 1700 учасників, серед яких Олександр отримав Silver Honour (срібну нагороду), увійшовши до топ-10% фіналістів.

Конкурс тривав з квітня по 25 червня, а 8 липня були оголошені результати. Протягом трьох місяців учасники інтелектуально змагалися, вирішуючи складні наукові завдання.

Науковою керівницею Олександра є Ірина Бухвак, учителька фізики та астрономії Калуського ліцею. Її підтримка та професійні поради відіграли важливу роль у досягненні цього успіху.

International Astronomy and Astrophysics Competition (IAAC) — це престижний міжнародний науковий конкурс, який надає можливість студентам з усього світу продемонструвати свої знання та творчі здібності у галузі астрономії та астрофізики. Учасники можуть отримати сертифікати, нагороди, грошові призи та глобальне визнання. Найкращі студенти здобувають першу, другу та третю премії з грошовими призами, а також спеціальні національні нагороди за видатні досягнення.

Весь колектив ліцею, учні, вчителі та всі мешканці Калуша від щирого серця вітають Олександра з блискучою перемогою. Нехай цей успіх стане ще одним підтвердженням твоїх видатних здібностей, а попереду чекають нові, не менш значущі досягнення та заслужені нагороди“,  — пишуть на сторінці ліцею.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору