Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Стехновича

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Стехновича — розвідника-радіотелефоніста розвідувального взводу, молодшого сержанта,  102 окремої бригади ТрО імені полковника Дмитра Вітовського.

Роман Стехнович народився 23 серпня 1984 року у Калуші.Був третьою дитиною у сім’ї. З дитинтва ріс добрим, слухняним хлопчиком. Слухав і поважав батьків, допомагав братам. Навчався у Калуській ЗОШ №10, а відтак у ЗОШ №7. Мав дуже багато дружів, а ще був патріотом своєї держави. Любив співати, грав на гітарі, барабанах. Відвідував усі гуртки, які на той час були. Займався спортом.

У 2001 році вступив до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. У 2006 році здобув вищу освіту за спеціальністю “Геологія нафти і газу” та здобув кваліфікакацію гірчничого інжерера-геолога.  Влаштувався провідним фахівцем, керівником групи із геодезичних робіт та генерального планування ТОВ “Карпатнафтохім”. Паралельно відкрив власну справу по земельній діяльності. 

Був учасником Революції Гідності від дня її початку і до кінця, адже щиро любив Україну. Хотів щоб вона була вільною та незалежною.

4 травня 2016 року одружився із коханою жінкою Галею. Гучного весілля не робили. Розписалися та жили щасливо. 16 травня 2016 року у подружжя з’явився синочок Мар’янчик, а через рік – донечка Даринка. Від першого шлюбу дружини виховував сина Артура. Любив проводити час із сім’єю, рибалити.

Наступного дня після повномасштабного вторгнення записався до тероборони. Хоч і не мав відповідної військової підготовки, його взяли бо розумівся на картах., дронах та знав креслення. Дружина воїна підтримала його рішення. Військову службу проходив у військовій частині А7166 майже 10 місяців. Брав безпосередню участь у бойових діях. За три дні до загибелі перевівся начальником речового складу.

Помер 11 грудня у реанімаційному відділенні запорізької лікарні від важких травм, отриманих під час виконання бойового завдання поблизу Гуляйполя Запорізької області. 15 грудня 2022 р. знайшов свій вічний спочинок на Алеї слави міського кладовища.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору