Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Театралізована екскурсія до Дня Незалежності: відродження традицій та історії міста | ФОТОРЕПОРТАЖ

У рамках святкування Дня Державного Прапора України для жителів Калуської громади організували чергову екскурсію під назвою “Легенди оживають”. Це вже другий такий захід цього року, перший проводився до Дня міста.

Інформатор ділиться.

Цього разу екскурсія була присвячена Дню Незалежності. Актори народного аматорського театру “ЛюбАрт” з’явилися на подію у старовинних вишитих костюмах.

Під час екскурсії учасники дізналися більше про історію міста, архітектурні пам’ятки та видатних особистостей, які зробили значний внесок у становлення української державності. Маршрут пролягав через майдан Шептицького та вулицю Чорновола.

Заключною зупинкою стала еко-садиба отця Федора Мороза, де театрали відтворили частину давнього обряду обжинок. Священнослужитель пригощав гостей короваєм з квасом і пообіцяв зробити дідуха зі зібраних снопів пшениці.

Гості садиби також мали нагоду відвідати місцевий музей та взяти участь у жниварських іграх. Святкову атмосферу доповнювали пісні у виконанні Зразкової вокальної студії “Ліра” під керівництвом Оксани Лісовської та НЕФК “Доленька”, яким керує Оксана Івасенко з ПК “Мінерал”.

Жителі громади, які активно долучилися до заходу, відзначили важливість можливості зануритися в звичаї та традиції, а також їх відтворення.

Організаторами театралізованої екскурсії стали КЗ “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради”, ПК “Юність” та народний аматорський театр “ЛюбАрт”. Вела екскурсію старша наукова співробітниця музею “Калуська в’язниця” Людмила Андрійчук.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору