Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Брошнів-Осаді відкрили меморіальну дошку на честь загиблих захисників України

У День Державного Прапора України в Брошнів-Осаді урочисто відкрили меморіальну дошку, встановлену на фасаді місцевого ліцею, де навчалися військові, що віддали своє життя за свободу та незалежність України.

Інформатор ділиться, посилаючись на Брошнів-Осадську ТГ.

23 серпня, у рамках відзначення Дня Державного Прапора України, в Брошнів-Осаді відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, присвяченої пам’яті місцевих військових, що загинули, захищаючи Україну від російського агресора. Серед них – Назар Курташ, Віталій Грицак, Іван Іванів, Олег Левицький та Микола Бурачок, які були жителями селища й віддали своє життя в боях на сході країни. Меморіал встановлено на фасаді Брошнів-Осадського ліцею, де свого часу навчалися ці Герої. Церемонія зібрала родини загиблих, друзів, представників місцевої влади, священнослужителів, а також жителів громади.

На заході урочисто підняли синьо-жовтий прапор та пролунав Державний Гімн України. Полотно, що вкривало меморіальну дошку, зняли діти Назара Курташа – Надійка та Олександр. Пам’ять загиблих вшанували панахидою, яку очолили отець декан Володимир Майка та отець декан Іван Креховецький. Учні ліцею вклали душу в важливий обов’язок – покладання живих квітів до пам’ятника Борцям за волю України та до Алеї Героїв цієї війни.

Голова громади Тарас Манорик звернувся до присутніх зі словами вдячності родинам загиблих воїнів за їхню мужність і відданість Україні. Він наголосив, що саме завдяки цим відважним синам Україна зберігає свою незалежність, а наступне покоління українців має можливість жити в мирі та свободі.

Крім того, Манорик виконав почесну місію, вручивши від імені громади букет живих квітів та подарунок Руслану Чернію, захиснику з Брошнів-Осади, який майже 22 місяці провів у російському полоні.

Ці меморіальні дошки нагадуватимуть усім поколінням про жертовність наших захисників та їхню боротьбу за суверенітет України. Ми всі в боргу перед матерями, дружинами та дітьми загиблих героїв, і повинні пам’ятати їхній подвиг.

Вічна пам’ять і шана Героям України!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору