Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Що це за організація? Без слів…” — мати Героя про світлодіодну акцію до Дня Незалежності у Калуші

Дуже багато родин зібралися вчора ввечері, щоб вшанувати памʼять загиблих Героїв у Калуші під час світлодіодної акції “Воїни неба”.

Пише Інформатор.

Місцева влада анонсувала захід “Вулична світлодіодна акція “Воїни неба”, який був включений в офіційну програму відзначення Дня Незалежності.  На захід прийшов і Інформатор, який у визначений час запустив пряму трансляцію.

Втім сам захід виявився доволі дивним. На екрані показувалася картинка “Я тебе ціную, моя Україно”, “Вічна Слава Героям” та було запущено промені світла до неба. Люди близько пів години очікували на продовження якогось дійства чи звернення або ж показу якогось фільму про Героїв чи Незалежність, але більше нічого не відбувалося. Тому одні почали розходитись, а інші — висловлювати невдоволення.

“Дивна ситуація сьогодні склалася. Зʼїхалося багато людей, багато родин загиблих, батьків, дітей, родичів. Була анонсована акція вулична світлодіодна акція “Воїни неба” на 21 годину вечора. Всі в очікуванні завмерли і чекали, коли нарешті почнеться. На жаль, нічого так і не почалося. Не зрозуміло, що відбулося. Чому зібралися люди і для чого було так анонсувати. Це неповага до загиблих Героїв до їхніх батьків, до їхніх родин, дітей і взагалі до громади Калуша”, – Ділиться Світлана Вітковська

Родичі й інших загиблих Героїв теж не розуміли сенсу цього заходу, щоб “просто постояти і почекати”, адже батьки, діти та родичі загиблих Захисників чи не щодня приходять на цю Алею, щоб вшанувати памʼять своїх синів і чоловіків:

“Не потрібно було кликати людей. Могли якийсь фільм підготувати чи про Героїв, чи про Незалежність. Усі сімʼї прийшли, приїхали з внуками. Що це організація? Без слів…

Тут родини загиблих і так приходять щодня. Кликати, щоб показати картинку “Я ціную тебе, моя Україно” і показати ці промені. Не потрібно було кликати людей для цього. Кожен приходить у визначений та зручний для себе час на цю Алею. Зі сторони влади, яка намагалася організувати таке вшанування Героїв, то це є неповага”, – обурюється одна із матерів Героїв.

Інформатор звернувся за коментарем до начальниці управління культури, національностей та релігій Любові Джуган, щоб дізнатися, яку цінність та мету ніс цей захід і у якому форматі він планувався:

“Це було привернення уваги до Алеї Героїв, що ми пам’ятаємо і шануємо їх кожного дня і на кожному святі. Ця акція була продовженням того заходу, що відбувся о 18:00. Вона так і планувалася, що ми запустимо  промені у небо і світитися монітор із 33 річницею Незалежності, вшанування Героїв. Більше буде 29 серпня у день загиблих Захисників. Тоді буде поіменна хвилина мовчання, бо ми думали чи зараз давати чи вже 29 числа. Представники сімей загиблих Героїв сказали, що не потрібно,, що потрібно поіменно їх згадати у День пам’яті загиблих Захиснів. Ми хотіли привернути увагу, що ми на День Незалежності пам’ятаємо про усіх загиблих Захисників. Коли ми робили оргкомітет, були представники від родни загиблих Героїв і це обговорено. 

Андрій Михайлович виступав о 18:00, а це було продовженням того заходу. Чому о 21:00? Бо тоді вже темніє і можна побачити промені. Це було нагадуванняи про те, що ми пам’ятаємо про Героїв”

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору