Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На горі Піп Іван в Обсерваторії відкрили нову бібліотеку

Гора Піп Іван

24 серпня на вершину гори Піп Іван, де розташований Міжнародний науковий центр «Обсерваторія», було урочисто відкрито нову бібліотеку.

Інформатор ділиться, посилаючись на “Білий Слон“.

Сьогодні на вершині цієї величної гори не лише можна насолоджуватися захоплюючими краєвидами, але й зануритися в світ знань і літератури. Відкриття бібліотеки стало вражаючим подією, що поєднала науку, культуру та високі гори. Освячення бібліотеки здійснив архієпископ Коломийський і Косівський Юліан, який також подарував цінні томи для бібліотеки.

Гора Піп Іван

Назва “Білий слон” походить від Обсерваторії на горі Піп Іван, яку довгі роки так називали через те, що в зимовий період вона перетворювалася на величезну білу глибу, що здалеку нагадувала химерного слона. Слон у давнину символізував мудрість, силу і розсудливість, і сьогодні продовжує бути емблемою зваженої політики, уособлюючи гідність, інтелект, терпіння, вірність, миролюбство, довголіття, процвітання і щастя.

Ця знакова подія стала результатом підтримки меценатів — Андрія Мартищука та Василя Феценця, а також зусиль Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Варшавського університету.

Гора Піп Іван Гора Піп Іван

Інформатор нагадує, що нещодавно Франківський академічний обласний драматичний театр організував унікальну виставу неоопери-жаху “HAMLET” на вершині гори Піп Іван. Для тих, хто не зміг відвідати захід, збережену трансляцію можна переглянути на офіційній сторінці театру.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору