Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті вранці було гучно: ворог атакував ракетами

Атака ворога по Україні розпочалася із БПЛА, а згодом відбулися комбіновані пуски ракет. По містах України лунали вибухи, а ППО відбивало ворожу атаку. Внаслідок атака довелося ввести аварійні графіки вимкнень по всій країні. Повітряна тривога тривала близько 5 годин.

Ділиться Інформатор.

Повітряну тривогу на Івано-Франківщині оголосили близько 6:11. Груповий пуск ракет по території України відбувся після 7 ранку. Повітряні Сили України о 7:43 повідомили про ракети на Сумщині, що рухалися на захід. Близько 7:47, за даними Повітряних Сил, фіксувався виліт 6 літаків Ту-22М3

О 8:04, крилаті ракети ввійшли у повітряний простір Київщини та продовжували рух на захід України. Через 6 хвилин, як повідомили Повітряні Сили України, о 8:10 вони пролітали над Житомирщиною, курсом на західні області України. Близько 8:17, ракети вже пролітали над Вінниччиною.

О 8:51, Повітряні Сили України повідомили про рух групи ракет на Івано-Франківщину, а о 8:53, ракети, що перебували на Київщині знову рухалися у західному напрямку. Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила про роботу ППО у області, а о 9:01 повідомлялося про ворожі цілі у області.

Внаслідок масованої ракетної атаки, DTEK повідомили, що Укренерго надав вказівку ввести екстрені аварійні вимкнення світла. О 9.20, очільниця Івно-Франківської ОДА Світлана Онищук попросила краян залишатися в укриттях. Відбій тривоги у області оголосили о 11:11, тобто вона тривала близько 5 годин.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору