Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Шахрай-моряк ошукав жінку, стверджуючи, що його захопили пірати

Аферист моряк з Лондона

Мешканка Івано-Франківська перерахувала понад 50 тисяч гривень, довірившись аферисту, який видавав себе за моряка з Лондона. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Інформатор ділиться, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Як повідомляє поліція Івано-Франківської області, днями до них звернулась 35-річна жінка, котра стала жертвою онлайн-шахрайства. Незнайомець, який назвався “моряком Томасом з Лондона”, зв’язався з нею через соціальну мережу. Між ними зав’язалася активна переписка, в ході якої шахрай повідомив, що хоче приїхати до України, але наразі знаходиться в рейсі. Згодом він написав, що їхній корабель захопили пірати, і він терміново надіслав їй свої цінні речі та документи на зберігання.

Пізніше жінка отримала повідомлення від “агента авіадоставлення”, який запевнив, що вантаж уже на митниці, і потрібно сплатити “митний збір”. Довірлива жінка перерахувала 52 000 гривень на невідомий український рахунок. Однак після цього вона так і не отримала жодного вантажу і зрозуміла, що стала жертвою обману.

Поліція застерігає громадян бути обачними та не перераховувати гроші на невідомі рахунки, навіть якщо отримали такі прохання від осіб, з якими виникли дружні або романтичні стосунки. Важливо перевіряти будь-яку інформацію в офіційних джерелах та не довіряти повідомленням про коштовні посилки або призи. У випадку подібних ситуацій автор повідомлення зазвичай зникає, а обіцяні цінності ніколи не надходять.

Правоохоронці закликають не давати себе ошукати і повідомляти про підозрілі ситуації.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору