Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Козаківці відкрили меморіальні дошки на честь загиблих Героїв України

Козаківці

24 серпня, у День Незалежності України, в Козаківці на фасаді ліцею імені Катерини Мандрик-Куйбіди встановлено дві меморіальні дошки.

Інформатор ділиться, посилаючись на Болехівську міську раду.

Вони присвячені колишнім учням цього навчального закладу, воїнам Збройних Сил України Івану Мандрику та Дмитру Крошнею, які віддали свої життя за незалежність і цілісність держави.

На урочистості зібралися родини Героїв, односельчани, учні та вчителі ліцею, представники влади, побратими та друзі. Право відкриття меморіальних дошок було надано рідним загиблих: сину Дмитра Крошнея Олександрові, його братам Петру, Руслану та Олександрові, а також брату Івана Мандрика Василю та племіннику Івану.

Учасники заходу вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання. Міський голова Іван Яцинин підкреслив значущість подвигу воїнів, зазначивши, що їхні імена навічно увійдуть в історію громади як символи героїзму. “Наші відважні воїни здійснили найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддали своє життя за цілісність і незалежність України,” – говорив Яцинин.

Староста старостинського округу Михайло Іванів висловив подяку батькам і рідним загиблих, наголосивши, що встановлені дошки є не лише символічними, але й важливими для майбутніх поколінь.

Дошки шани – це світла пам’ять про Героїв, про справжніх військовослужбовців, які захищали незалежність нашої держави“, – зазначив Іванів.

 Козаківці

Директорка ліцею Людмила Крисько також висловила слова вдячності полеглим воїнам, зазначивши, що їхній приклад мужності і патріотизму буде служити натхненням для всіх.

Місцеві священники, отець Петро Іванів та отець Мирослав Чорний, провели молебень за Україну та панахиду за загиблими. Вони підкреслили, що пам’ять про героїв житиме доти, поки ми будемо пам’ятати їхній подвиг. Меморіальні дошки щодня нагадуватимуть учням та працівникам ліцею про жертви, які були принесені заради мирної і квітучої України.

 Козаківці

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору