Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Віталія Самсоненка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Віталія Самсоненка — кулеметника 1 роти 1 батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади

Віталій Самсоненко народився 26 серпня 1987 року у м. Калуші. Ріс старанним, допитливи і талановитим хлопчиком. Навчався у Калуській ЗОШ №6. Вів активне громадське життя. Брав участь у різноманітних шкільних заходах, акціях, конкурсах, за що неодноразово був нагороджений грамотами. Після закінчення школи вступив до Харківської цивільної академії.

У віці 23 років був призваний до лав Збройних Сил України. Проходив службу у 17 окремій бригадній артилерійській групі, що дислокувалася у місті Виноградові, що на Закарпатті під керівництвом полковника Валерія Єгорова. На той час це була показова частина. 20 жовтня 2011 року нагороджений грамотою за високі показники у бойовій та гуманітарній підготовці. 

У 2013 році одружився із чарівною дівчиною Христиною Марченко. Став добрим наставником для її синочка Арсена. Життєві труднощі внесли свої корективи. Сімейне життя не склалося, але вони залишилися хорошими друзями та підтримували приятельські стосунки. Віталій шукав себе у різних сферах роботи. Працював охоронцем на підприємстві “Даноша”, Калуському трубному заводі. Мав загострене почуття справедливості, тому у грудні 2013 – лютому 2014 років брав активну участь у Революції Гідності. 

У 2016 році у складі легендарної 80 окремої десантно-штурмової бригади захищав територіальну цілісність та незалежність на Сході України. Після закінчення контракту повернувся до цивільного життя. Планував створити сім’ю. Усе змінило повномасштабне вторгнення рф на територію України 24 лютого 2022 року. Не вагаючись жодної хвилини Віталій із своїм молодшим братом Євгеном о 7 ранку були у Калуському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Того ж дня, вона разом із іншими хлопцями відправилися до Львова, де були призначені для подальшого проходження служби у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді. 

Брав участь у боях на Миколаївщині, Херсонщині, Луганщині, Донеччині. Завжди був у перших рядах на передовій. Був світлою та позитивною людиною. Любив пожартувати та був вірним і надійним другом і побратимом. Останній бій з окупантом Герой прийняв 16 травня 2022 року неподалік Попасної на Луганщині. Рота у якій він служив потрапила під мінометний обстріл на першій лінії оборони. 

20 травня 2022 року Герой Віталій Самсоненко був похований на Алеї слави міського кладовища.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору