Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дівчина з Калуського району втратила гроші через інтернет-шахрайство

Книжковий крадій

Прикрий інцидент стався з 18-річною мешканкою Новицької громади, яка стала жертвою шахраїв, намагаючись продати книги через інтернет.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Калущини.

Дівчина розмістила оголошення на одній із популярних платформ і отримала повідомлення від нібито покупця, який бажав оформити замовлення. Заявниця перейшла за надісланим фішинговим посиланням та ввела реквізити своєї банківської картки. В результаті з її рахунку було знято понад 5 тисяч гривень.

Поліція Калущини звертає увагу мешканців на необхідність бути обачними під час здійснення інтернет-угод, оскільки випадки шахрайства з використанням онлайн-платформ стають дедалі частішими. Правоохоронці закликають громадян здійснювати купівлю та продаж товарів тільки на перевірених сайтах та торговельних майданчиках, обговорювати деталі угод виключно в чаті торговельного майданчика або через його додаток. Рекомендується користуватися віртуальною карткою з обмеженнями на зняття та переказ коштів, а також тримати в секреті тризначний номер на звороті картки, коди банків та мобільних операторів, паролі до інтернет-банкінгу.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, поліцейські рекомендують негайно заблокувати картку та звернутися до поліції за номером “102”. Будьте пильними та обережними під час здійснення будь-яких фінансових операцій в інтернеті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору