Інформатор Калуш

ВЛАДА

Фальсифіковані товари та нелегальна торгівля. На Прикарпатті податківці виявили порушень на 25 мільйонів гривень

Податкова та перевірки

Державна податкова служба Івано-Франківської області повідомила про численні порушення, виявлені протягом року. Податківці провели 1065 перевірок, в результаті яких виявили порушення на загальну суму понад 25 мільйонів гривень.

Ділиться Інформатор, посилаючись на ДПС в Івано-Франківській області.

Серед основних порушень, зафіксованих протягом року, — 390 випадків зберігання та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів без марок акцизного податку. Вартість таких товарів становить 8,1 мільйона гривень. Також виявлено 195 випадків продажу цих товарів без відповідних ліцензій на загальну суму 3,8 мільйона гривень.

На сторінці податкової служби також повідомляється про порушення, що стосуються продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам. Виявлено 13 таких випадків на суму 108,8 тисяч гривень, що призвело до анулювання 14 ліцензій (10 на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 4 на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами).

Окрім того, зафіксовано 153 випадки продажу алкогольних напоїв у заборонений час доби на суму 1,04 мільйона гривень, і 8 випадків роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, що перевищують максимальні роздрібні ціни, на суму 80 тисяч гривень. Податківці також виявили 102 випадки продажу алкогольних напоїв на розлив без відповідної ліцензії, що завдало збитків на суму 693,6 тисяч гривень, і 96 фактів продажу тютюнових виробів з полиць самообслуговування на суму 652,8 тисяч гривень.

Серед виявлених порушень також зазначено випадки невидачі розрахункових документів. Податківці зафіксували 235 таких випадків на суму 7,9 мільйона гривень і 145 фактів неналежного використання реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій на суму 739,5 тисяч гривень, де не дотримувалися вимоги щодо програмування найменування кожного підакцизного товару з зазначенням коду товарної підкатегорії, ціни товару та обліку його кількості. Також виявлено порушення у веденні обліку товарних запасів, що призвело до збитків на суму 3,9 мільйона гривень, та несвоєчасне подання електронних документів про фактичні залишки пального на суму 389 тисяч гривень.

Як зазначає податкова служба, ці результати підкреслюють важливість подальшого контролю та забезпечення дотримання законодавства у сфері обігу підакцизних товарів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору