Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські ліцеїсти очолили всеукраїнський проєкт завдяки вирощуванню мікрозелені

Мікрогрін

Учні Калуського ліцею №6 здобули лідерство у всеукраїнському проєкті “Розумний город” завдяки успішному вирощуванню мікрозелені у шкільних приміщеннях. Їхній успіх став справжнім проривом у результатах проєкту.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Калуський ліцей нещодавно приєднався до всеукраїнського проєкту “Розумний город“, який впроваджує компанія “Контінентал Фармерз Груп”. У рамках цього проєкту старшокласниці під керівництвом вчительки біології Ольги Дмитрів започаткували вирощування мікрозелені — корисних паростків гороху, соняшника, редиски, гірчиці та капусти.

Мікрогрін

Фото: Розумний город

Продукція, вирощена юними агрономами, швидко здобула популярність серед місцевих закладів харчування. Недавно вони успішно реалізували свій врожай під час фестивалю дитячої творчості “Назустріч мрії“, де продали майже всю продукцію. Учасники фестивалю висловили зацікавленість у постійних закупівлях, а студенти з Німеччини навіть взяли інтерв’ю для свого фільму. Водночас ліцеїсти зібрали близько 1 200 грн для підтримки Збройних Сил України.

Мікрогрін

За умовами проєкту, 10% від прибутку обов’язково передають на потреби української армії. Іншу частину виручених коштів можна спрямувати на розвиток освітнього закладу. За досить короткий час учні Калуського ліцею №6 досягли значних успіхів, очоливши рейтингову таблицю проєкту серед 12 шкіл із різних міст України, включаючи Тернопіль, Львів, Київ, Кривий Ріг, Вінницю, Умань, Хмельницький та Ужгород.

Розумний город

Фото: Розумний город

Керівництво відзначило, що успіх ліцеїстів Калуського ліцею №6 був прогнозованим, оскільки вони вийшли в лідери за ефективністю. Було також підкреслено, що нові школи часто демонструють гарні результати на початку проєкту, проте учні Калуша зробили справжній прорив. У зв’язку з цим, компанія “Контінентал Фармерз Груп” планує активніше залучати до проєкту школи з менших міст.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору