Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Український національний продукт: скільки коштує сало в Калуші

27 серпня 2024 року в Україні відзначають День українського сала. Хоча воно не є офіційним святом, але є дуже популярним серед українців. Сало є не лише цінним продуктом, але й символом національної культури. 

Ділиться Інформатор.

Журналісти вирішили пройтися супермаркетами та ринком міста, щоб порівняти ціни на головний український делікатес. На центральному ринку Калуша сала можна знайти до кольору, до вибору. Солонина, як кажуть самі продавці м’ягеньке, а також на шкварки. М’ясний павільйон, що на центральному ринку сала є вдосталь. Втім, ціни на національний український продукт різняться.

У першої продавчині знаходимо солонину по 50 гривень за кілограм.

У продавчині поряд вибір сала набагато більший і ціни відповідно значно вищі: м’яке сало вартує 60 грн за кг, а солонина по 40 грн/кг. До продажу пропонують також внутрішнє сало, яке вартує 25 гривень за 1 кг продукту. 

Найбільше за сало просили 180 гривень за кілограм. По 150 гривень продають солонину, а за шкварки слід віддати 50 гривень за кілограм.

Серед місцевих супермаркетів сало вдалося знайти лише у “Торбі”. Там за нього просять 74,90 грн. У “Сільпо” та “Гостинному Домі”, на жаль не вдалося знайти у продажу українського сала.

 

 

Нагору