Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Олега Гудака

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Олега Гудака — старшого лейтенанта, командира 2 механізованого взводу 1 механізованої роти 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила

Олег Гудак народився 26 серпня 1979 року у Калуші. Навчався у Калуській ЗОШ №6. Закінчив Калуський хіміко-технологічний технікум та Львівський лісотехнічний університет. Захоплювався баскетболом, футболом та дуже любив походи у гори. Після закінчення університету деякий час працював у смт. Брошнів-Осада інженером ремонтно-механічної дільниці ДП “Осмолода”. У 2001 році влаштувався на роботу на завод “Вінісін” товариство “Енія” у цех тафтування, де пропрацював 17 років. Олег заслужив повагу усіх колег. 

У 2014 році брав участь у Революції Гідності, а коли отримав повістку, то пішов на військову службу, не знаючи, що чекатиме далі. Не шукав шляхів відступу, хоча вдома залишив дружину та синочка. Майже 2 роки захищав територіальну цілісність та державний суверенітет у зоні АТО.  Після повернення із зони АТО вирішив спробувати сили у IT сфері та зайнятися програмуванням. У 2019-2020 рр. працював у івано-франківській компанії “In silico”, а з 2021 року – у міжнародній IT компанії “Epam”

Був справжній прикладом для свого сина. Підтримував сина у всіх його починаннях, давав розумні поради та піклувався.

Після 24 лютого 2022 року повернувся з-за кордону і пішов добровольцем у рідну 24 бригаду, у якій перебував у резерві з 2015 року. Пройшов найгарячіші точки Луганщини та Миколаївщини. Під час служби проявив себе мужнім та відважним воїном. Завжди був розсудливим, надійним та швидким у прийнятті рішень. 

Життя Героя Олега Гудака обірвалося 3 жовтня 2022 року у бою біля населеного пункту Мирне Миколаївської області внаслідок обстрілів танків, вогневої артилерії та стрілецької зброї. Свій останній спочинок знайшов 9 жовтня 2022 року на алеї Слави міського кладовища.

Посмертно йому присвоєно звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору