Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті в одній із громад навчальний рік розпочнуть дистанційно

На Прикарпатті в одній із громад навчальний рік розпочнуть дистанційно

Новий навчальний рік у селах Солотвинської територіальної громади буде розпочато з дистанційної форми навчання. Причина — поширення вірусного гепатиту А серед населення, у тому числі й дітей.

Про це повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук, якого цитує Інформатор.

За його даними, у селі Пороги продовжують реєструвати випадки захворювання на вірусний гепатит А. У серпні за медичною допомогою звернулося 11 осіб, в тому числі 10 дітей віком до 17 років. На даний час 4 дітей перебувають на лікуванні в КНП “Центр інвекційних захворювань Івано-Франківської обласної ради”.

“Звертаю увагу, що всього за 2024 рік в цьому населеному пункті зареєстровано 125 випадків захворювання, серед яких 87 хворих — діти. Загалом по Солотвинській громаді з початку року зареєстровано 158 випадків, з яких 99 — серед дітей. Всі захворілі проходили стаціонарне лікування, що безпосередньо свідчить про серйозність проблеми”, — наголосив фахівець.

Він каже, що така ситуація спонукала прийняти ряд складних, але важливих рішень. Зокрема, було проведено чергове засідання ТЕБ та НС Солотвинської селищної ради. Йшлося про забезпечення з початку нового навчального року дистанційної форми навчання в закладах освіти (в т. ч. дошкільної) в с. Пороги, а також в селах Солотвинської територіальної громади, де реєструвалися випадки вірусного гепатиту А серед дітей до 17 років.

“Дистанційна форма навчання допоможе обмежити контакти учнів та перервати ланцюг передачі гепатиту А серед школярів”, — пояснює Руслан Савчук.

Отож, відповідно до рішення, з нового навчального року дистанційну форму навчання впроваджують в закладах освіти (в т. ч. дошкільної) села Пороги , селища Солотвин, а також сіл Яблунька, Раковець, Гута та Кривець. Термін — до стабілізації епідситуації з вірусного гепатиту А (не менше 1 інкубаційного періоду — 35 днів від останнього випадку захворювання).

Окрім цього, в цих населених пунктах заборонили проведення масових заходів (в т. ч. змагань, зустрічей тощо) в закладах освіти та участь в подібних заходах як учнів, так і педагогічних працівників за межами закладів освіти Солотвинської ТГ.

“На жаль сьогодні маємо інформацію про спроби місцевої влади певною мірою по-своєму трактувати це рішення. Застерігаю від таких дій. Нагадую, що рішення комісії ТЕБ та НС обовʼязкові до виконання. І особливо хочу звернути увагу, що політична доцільність не може бути важливішою за здоровʼя людей”, — додав головний санітарний лікар області.

До теми:  Гепатит А в криницях на Калущині | Що відомо?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору