Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші до пам’ятного заходу виготовляють 150 соняшників | ФОТО

У Калуші до пам'ятного заходу виготовляють 150 соняшників | ФОТО

Символічні квіти із фетру уже завтра планують роздати всім, хто доєднається до спільної молитви за загиблих Захисників України на міському кладовищі.

Інформатор розповідає подробиці.

У приміщенні центральної бібліотеки імені Тараса Шевченка у Калуші рідні захисників у ці хвилини виготовляють квіти із фетру. В такий спосіб громада доєдналася до Всеукраїнської акції “Сонях”.

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті загиблих захисників України. Це — не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану та розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну та її незалежність, кажуть організатори нинішнього дійства у Калуші. Але завтрашній день вони таки називають особливим, адже саме 29 серпня 2014 року відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення під Іловайськом. Тоді загинула велика кількість українських воїнів…

“Саме під соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник”, — пояснюють в управлінні культури.

До участі в нинішньому майстеркласі долучилася громадська організація “Сім’я Героя Калуша”. Серед присутніх — дружини, матері і діти воїнів. Їхніми руками планують виготовити близько півтори сотні квіток. Уже завтра ці соняшники стануть елементом декору одягу тих, хто долучиться до іншого пам’ятного заходу — спільної молитви на кладовищі.

У четвер, 29 серпня, буде організовано довіз людей до кладовища (збір – о 9:30 біля центральної пошти на проспекті Лесі Українки). Заплановано, що о 10:00 на міському кладовищі проведуть спільну молитву за загиблих Захисників України.

Цього ж дня о 19.00 на Алеї Героїв (вул. Героїв України) відбудеться вечір слави, пам’яті, подяки “Ті, що боролись за волю”.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору