Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Карпатах штрафують збирачів ісландського моху

У Карпатах штрафують збирачів ісландського моху

Днями рейдова група склала п’ять протоколів на порушників та вилучила все браконьєрське приладдя.

Про це повідомили на сторінці Карпатського національного природного парку, пише Інформатор.

“Однією з основних проблем заповідних високогірних комплексів Карпатського національного природного парку в літній період є варварське знищення червонокнижних рослин, яке спричинюють любителі “тихого полювання” на лікарську сировину. І ця проблема не нова”, — йдеться у дописі.

Зазначено, що з допомогою транспортних засобів у високогір’я можна потрапити переважно через територію Рахівського держлісгоспу, тобто із Закарпаття. Але саме працівники Карпатського НПП ловлять багато закидів та звинувачень.

“Інформуємо про те, що служба державної охорони Парку постійно проводить рейди, слідкуючи за дотриманням природоохоронного режиму, вживаючи різноманітні заходи впливу на порушників.

Так, нещодавно, фахівці Бистрецького та Високогірного науково-дослідних природоохоронних відділень провели спільний День охорони природи, пов’язаний саме з проблемою промислової заготівлі ісландського моху. Необхідно відмітити, що дана рослина є складовою частиною рідкісних угруповань, які включені до складу Зеленої книги та, враховуючи сьогоднішні виклики, у цього лишайника є ризик згодом потрапити і до Червоного списку. Тож в ході проведення заходу було складено п’ять протоколів на порушників та вилучено все браконьєрське приладдя”, — йдеться у дописі.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору