Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Думінкевича

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Думінкевича — стрільця-помічника гранатометника військової частини А4640.

Роман Думінкевич народився 28 серпня 1981 року у Калуші в житловому масиві Підгірки. Був найстаршим сином у сім’ї. Мав молодших брата Івана та сестру Ірину. Роман ріс доброю, веселою та енергійною дитиною. Був цілеспрямованим та наполегливим. вірним і надійним товаришем. Навчався у Підгорецькій школі І-ІІ ступенів. Зарекомендував себе сумлінним та старанним учнем. У 1996 році після закінчення 9 класу вступив до ВПУ №7 м. Калуша, де здобув фах “електрогазозварника”.

17 листопада 1999 року був призваний на строкову службу у внутрішні війська охорони МВС, яку проходив у м. Дніпро. Після звільнення у запас, 9 липня 2001 року влаштувався на роботу на калуський завод “Будмаш”. 25 жовтня 2003 Роман одружився із коханою дівчиною Мариною. У щасливому шлюбі виховували двох синочків – Богдана та Андрія. Багато працював та був опорою для сім’ї. У 2013 році пішов працювати у фірму “Українська будівельна асоціація”. 

24 серпня 2022 року Роман Думінкевич приєднався до лав Збройних Сил України. Служив стрільцем-помічником гранатометника 2 штурмового відділення 1 штурмового взводу 2 штурмової роти військової частини А4640. Навчання проходив у Чехії. Був відважним воїном та надійним другом. 

Бойове завдання 8 червня 2023 року в районі населеного пунку Новоданилівка Оріхівського району Запорізької області стало для Романа останнім. Про загибель бійця стало відомо лише 4 серпня 2023 року. Свій останній спочинок знайшов 7 серпня на кладовищі села Студінка. Герою посмертно присвоєно звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади”. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору