Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Волинський рай для рибалок: неймовірна краса Великого Згоранського озера | ФОТОФАКТ

Велике Згоранське озеро, що є волинською перлиною серед озер області та  водночас одним із найвідомиших і найвідвідуваніших серед туристів. Вода тут кришталево-синя, а навколишня краса перехоплює подих. Та й рибалки знайдуть тут для себе захопливі заняття. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на сайт новин Волині “Конкурент”.

Велике Згоранське озеро розташоване біля села Згорани, що неподалік м. Любомль Ковельського району Волинської області. Світлиною у спільноті “Озера Волині” поділився Андрій Глива.  Враховуючи велику популярність озера серед туристів, навколо нього облаштовані безліч баз для відпочинку. Тож місця вдосталь для всіх.

Як відомо це озеро площею 151 га карстового походження та перебуває на території ландшафтного заказника “Згоранські озера”. Ширина водойми становить 1 м., а довжина близько 1,5 км. Середня глибина водойми становить 10 м, а максимальна сягає 20 м. Особливістю водойми є піщане дно, що вкрите шаром сапропелю (донні відкладення прісноводних водоймищ, які є органо-мінеральними комплексами речовин, що утворилися через перебіг біохімічних, мікробіологічних і фізико-хімічних процесів із решток рослинних і тваринних організмів, що заселяли водоймище, а також принесених водою та вітром органічних і мінеральних сумішей).

Рибалки тут теж не засумують, адже в озері водяться такі види риб, як короп, лящ, карась, щука, окунь, вугор.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору