Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська лікарня отримає два сучасні наркозно-дихальні апарати

Калуська лікарня отримає два сучасні наркозно-дихальні апарати

На Прикарпатті 9 закладів охорони здоров’я отримають сучасні наркозно-дихальні апарати. Їх використовують для забезпечення проведення інгаляційної анестезії під час виконання оперативних втручань різного ступеня складності. Всього в Україну надійшло 300 таких систем.

Повідомляє Інформатор.

За даними Міністерства охорони здоров’я, важливе обладнання було закуплено у межах одного зі спільних проєктів МОЗ України та Світового банку. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, що наркозно-дихальні апарати – надважливе обладнання, без якого не можуть бути виконані високотехнологічні оперативні втручання.

“Закуплене сучасне обладнання експертного класу будуть використовувати під час проведення складних хірургічних втручань для людей будь-якого віку, і навіть у немовлят, що є їх беззаперечною перевагою. Обладнання укомплектоване монітором життєво важливих показників пацієнта, а також можливістю визначення концентрації інгаляційного анестетика. Востаннє централізована закупівля наркозно-дихальних апаратів була здійснена у 2009-2010 роках”, — повідомив він.

Завдяки якісному моніторингу лікарі можуть ефективно та оперативно запобігти небезпечним для життя ситуаціям, контролювати глибину наркозу, що своєю чергою забезпечує безпеку пацієнту під час проведення оперативного втручання. Також у МОЗ обіцяють провести навчання медичних працівників щодо використання наркозно-дихальних апаратів.

На Івано-Франківщину розподілили 15 таких систем. Їх отримає 9 закладів області. На Калущину надійде два наркозно-дихальні апарати. Їх отримає Калуська ЦРЛ.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору