Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські комунальники скаржаться на неякісні труби на майдані Шептицького: відповідає вимогам — лише колір

Трубопровід

Днями через аварійну ситуацію з водопроводом на майдані Шептицького на окремих вулицях Калуша довелося призупинити водопостачання майже на добу.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Причина аварії криється в проблемах з якістю трубопроводу, які, за інформацією директора КП “Калуська енергетична компанія” Петра Шевчука, стали наслідком недостатньої відповідності труб нормативним вимогам.

Трубопровід

Лабораторне дослідження труб показало, що їх якість далека від ідеальної. Внутрішня поверхня труб має шершаву текстуру, що сприяє швидкому накопиченню осадів і зменшує їх ефективність. Ще однією серйозною проблемою є товщина стінок труб, яка на 40% менша від тієї, що вимагається за стандартами. Це значно знижує їх стійкість до тиску і механічних навантажень.

Товщина труб

В результаті цих дефектів трубопровід регулярно піддається проривам. За більш ніж 10 років експлуатації сталося понад 10 значних аварій. Щоб подолати ці проблеми, працівники підприємства змонтували спеціальну запірну арматуру, яка дозволяє перекривати водопровід на аварійних ділянках. Це забезпечить можливість підключення нових споживачів і стабільне водопостачання для мешканців.

Трубопровід

Проте, як повідомив Петро Шевчук, проблема з якістю труб є системною і потребує комплексного підходу до вирішення. Директор КП зазначив, що у подальшому, окрім поточного ремонту, доведеться також планувати реконструкцію і інших ділянок водопроводу. Оскільки проблеми з якістю труб можуть повторюватися, необхідно вжити заходів для їхньої заміни, щоб уникнути нових аварій і забезпечити надійне водопостачання для всіх мешканців Калуша.

Трубопровід

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору