Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Родина захисника Миколи Бомка з Болехова отримала орден “Золота Зірка”

Микола Бомко золота зірка

У День пам’яті захисників України, яких сьогодні вшановуємо, Володимир Зеленський зустрівся з рідними Героїв України та вручив 16 орденів “Золота Зірка” і 22 сертифікати на квартири. Нагороду з рук президента отримала і родина захисника Миколи Бомка з Болехова.

Про це йдеться на офіційному сайті Президента України, передає Інформатор.

“Від початку цієї боротьби, від перших операцій 2014 року й у боях на фронті зараз наша держава, наш український народ можуть спиратися на хоробрість і на відданість багатьох наших українців, українок – справді героїчних чоловіків, жінок, які на своїх плечах та своєю особистою силою тримають українське життя”, — сказав глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що Українська держава та український народ вистоять у цій війні.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх воїнів, які віддали своє життя заради України.

Президент вручив ордени “Золота Зірка” рідним загиблих Героїв України. Найвищого державного звання удостоєний і штаб-сержант Микола Бомко.

“Торік 1 червня знищив танк Т-72 разом із командиром ворожого підрозділу. Попри поранення надав допомогу побратимам та евакуював їх. Повернувся й зайняв вогневу позицію. Зміг підбити ще один танк, але снаряд з іншого завдав йому поранень тулуба та ніг. Після цього він підповз до танка й підбив його гранатою, утім загинув після пострілу у відповідь”, — зазначено на сайті президента.

Нагадаємо, що Микола Бомко народився 22 травня 1973 року на Вінниччині в селі Селище. Навчався в сільській школі. Мама працювала на заводі шин, а тато був моряком. З 1993 року до 2004 року працював у Державній прикордонній службі України на пункті пропуску через державний кордон України на кордоні з Польщею “Рава-Руська”. З 2004 року став засновником заводу Підбузької мінеральної води. Захищати рідну країну від окупантів він пішов разом зі своїми синами.

Останній спочинок Герой знайшов на кладовищі у місті Болехові.

До теми: “Привіт, кохання. Люблю тебе” – останнє повідомлення до дружини Героя з Болехова Миколи Бомка

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору