Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Спільна молитва за загиблих Воїнів на Алеї Героїв | ФОТОРЕПОРТАЖ

Кладовище

Сьогодні, 29 серпня, на Алеї Слави міського кладовища Калуша відбулася спільна молитва за загиблих Захисників України.

Ділиться Інформатор.

Цей день, який в Україні відзначається як День пам’яті загиблих Захисників, має особливе значення, адже саме 29 серпня 2014 року стався трагічний прорив українських військових з російського оточення під Іловайськом. Того дня країна втратила багато мужніх воїнів, і їхню пам’ять, а також пам’ять кожного українського військового, який загинув у цій війні, вшанували всі присутні.

Захід розпочався з урочистого винесення Державного Прапора України військовими, які пронесли його до могил Героїв на Алеї Слави. Церемонію віддання військових почестей провели військовослужбовці Калуського гарнізону. Усіх Героїв із Калуської громади, які загинули, захищаючи рідну землю, згадали поіменно.

Кладовище

Їхні імена назавжди вписані в історію визвольної боротьби України як символ мужності, відваги і самопожертви. Після цього присутні вшанували їх хвилиною мовчання, а військові та поліцейські віддали честь загиблим.

КладовищеКладовище

Після виконання Державного Гімну України відбулася спільна молитва за загиблих воїнів та за Україну. Міський голова Андрій Найда поклав квіти на могили Героїв, які, на превеликий жаль, не змогли бути похованими на рідній землі.

Особливим елементом цього дня стала участь громади у Всеукраїнській акції “Сонях”. У стінах центральної бібліотеки імені Тараса Шевченка родичі захисників виготовили близько півтори сотні символічних соняхів із фетру. Ці квіти були роздані учасникам заходу як символ пам’яті та вдячності за подвиг українських Героїв.

Кладовище Кладовище Кладовище Кладовище Кладовище Кладовище Кладовище

Організатори заходу підкреслюють, що 29 серпня — це не єдиний день у році, коли ми згадуємо та вшановуємо тих, хто віддав життя за Україну, але саме цей день є особливим, адже він нагадує про одну з найтрагічніших сторінок війни — Іловайську трагедію. Під час спільної молитви всі присутні згадували кожного, хто загинув, захищаючи нашу землю від ворога.

На завершення заходу військові урочисто винесли прапор з території кладовища, завершивши цим пам’ятний ритуал.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору