Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Степана Яцяха (Корпана)

Згадуємо Степана Яцяха (Корпана)

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Степана Яцяха (Корпана) — сержанта, старшого стрільця-оператора 3-го стрілецького відділення 3-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону.

Степан Яцях (Корпан) народився 23 грудня 1966 року в місті Болехові. Навчався у Болехівському ліцеї №2. В юнацтві захоплювався футболом, грав за збірну Болехова.

Із 1985 до 1987 року служив у армії. Відтак закінчив Технологічний коледж НЛТУ та Надвірнянський фаховий коледж НТУ.

У 1994 році одружився, разом з дружиною виховували дочку та сина. Тривалий час працював на підприємстві ПАТ “Укрнафта”.

У 2014-му пішов добровольцем на службу в Збройні Сили України та відправився в зону АТО на два роки. На початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі, один із перших відправився захищати рідну країну. Ніс службу на найнебезпечніших напрямках фронту.

Під час виконання військових обов’язків був поранений, проходив лікування та реабілітацію в госпіталі, відтак знову повернувся на передову. Був сержантом, старшим стрільцем-оператором 3-го стрілецького відділення 3-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону.

Воїн загинув 28 серпня 2023 року в районі населеного пункту Північне Бахмутського району під час мінометного обстрілу при переміщенні між позиціями. Близько 40 днів вважався зниклим безвісти. Тіло Героя доставили додому в закритій труні аж 5 жовтня 2023 року. Захиснику було 56…

Останній спочинок Герой знайшов на кладовищі рідного Болехова.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору