Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Двоє учнів із Калуської громади отримуватимуть президентські стипендії

Двоє учнів із Калуської громади отримуватимуть президентські стипендії

Йдеться про двох одинадцятикласників Калуського ліцею №5 Юрія Псюка та Захара Амброзяка, яка стали переможцями олімпіад на Всеукраїнському рівні.

Про це сьогодні у міській раді повідомила начальниця управління освіти Ірина Люклян, передає Інформатор.

Захар Амброзяк цьогоріч був визнаний найкращим ІТ-учнем України. Він став одним із переможців IV етапу Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій. Підготувала переможця вчителька інформатики Галина Головчак.

А Юрій Псюк цьогоріч був переможцем олімпіад із двох предметів: мав перше місце на Всеукраїнському рівні з інформатики та третє з хімії. Він близько чотирьох років займається онлайн у гуртку “Алгоритм” під керівництвом фахівців з інформатики та математики Андрія Попика та В’ячеслава Карпія, а здобуткам з хімії завдячує наставниці Ларисі Беженар. У попередні роки хлопець мав численні перемоги на олімпіадах з інформатики, математики та різноманітних учнівських чемпіонатах.

За багаторічні надвисокі результати в навчанні цьогоріч Юрія Псюка на рівні Калуської громади було визнано “Учнем року”.

Обоє калуських інтелектуалів дружать, писали раніше “Вікна”. У деяких олімпіадах разом беруть участь, але стараються, щоб обом конкуренція йшла на користь. А після кожного туру всеукраїнських олімпіад зідзвонюються і діляться враженнями.
ФОТО https://vikna.if.ua/

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору