Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дитячі змагання з дорослими емоціями: у Калуші розпочався шаховий турнір | РЕПОРТАЖ

Культурно-спортивний захід був присвячений 32-ій річниці відкриття музею-оселі родини Івана Франка. Участь брали дітлахи віком від 5 до 14 років.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, КП “Музейно-виставковий центр” Калуської міської ради заполонив дитячий сміх та емоції. Спортсмени віком від 5 до 14 років міряються спортивними амбіціями. За словами рефері цього турніру Галини Шевчук, учасники шахових змагань гратимуть між собою 5 турів по 10 хвилин. Опісля переможці, які вийдуть у плейоф визначать між собою найсильнішого.

У коментарі Інформатору, директор КП “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради” Олег Відливаний розповів, що цього року вирішили дещо змінити локацію, аби учасникам шахового турніру було цікавіше та пізнавальніше:

“Шаховий турнір присвячений дню народженню Івана Франка, оскільки 168 років тому він народився. У вівторок, ми відзначали його народження “Франковими читаннями”, а сьогодні, ми відзначаємо 32-гу річницю від створення музею-оселі родини Франка. Минулого року цей шаховий турнір проводився у музеї-оселі, а цьогоріч вирішили змінити локацію, щоб учасникам стало ще цікавіше, щоб побували в іншому залі”

Олег Відливаний відзначив, що 25 серпня у Виставковій залі відкрилася виставка картин проєкту “Малюю серцем”:

“Ці картини намальовані матерями, коханими, а також дружинами та донькою Героїв. Наших Героїв із міста та громади, які поклали своє життя за Україну в російсько-українській війні”, — розповів він.

Змагання між дітлахами були зовсім не дитячими. Перший тур одним учасникам приніс радість, а іншим розпач та розчарування:

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору