Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Коломийщині судитимуть 26-річного чоловіка, який адміністрував “антимобілізаційний” канал

На Коломийщині судитимуть 26-річного чоловіка, який адміністрував "антимобілізаційний" канал

Служба безпеки України заблокувала телеграм-канал, який мав близько 18 тисяч підписників та розповідав про актуальні місця оповіщення резервістів та військовозобов’язаних у Коломийському районі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ області, пише Інформатор.

“Служба безпеки заблокувала ще один Телеграм-канал, який перешкоджав мобілізації чоловіків призовного віку на Прикарпатті. На цьому ресурсі публікували інформацію про актуальні місця оповіщення резервістів та військовозобов’язаних у Коломийському районі”, — повідомили у відомстві.

Канал та чат до нього створив й адміністрував 26-річний мешканець одного із сіл зазначеного району. Ресурс був закритим, але навіть попри це кількість підписників на ньому зростала і становила майже 18 тисяч чоловік.

“Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами протиправної діяльності. Слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 114-1 КК України – перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. За цей злочин закон передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років”, — йдеться в офіційному повідомленні.

Досудове розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору