Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Руками й вогнем, об’єднавшись, змогли втримати небо над нами” | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №13

Новий тиждень подарував нам нову українську музику про військову реальність.

Налаштовує вініловий програвач Інформатор.

Новий тиждень подарував нам низку цікавих та класних треків. Пропонуємо не гаяти часу та смакувати цьоготижневі музичні прем’єри:

BALSAM & OM — Маяк

Перший трек розповість про родину військовослужбовців Андрія та Марії, що служать у ЗСУ. Як розповідають самі артисти:

“Марія служить у сухопутних військах, а Андрій — боєць 12-ї бригади «Азов» та засновник бойового братерства «Нептун». Початок кліпу — це суб’єктивна камера GoPro Андрія, яка показує його особисті бойові виходи на фронті. Ця частина завершується потужним вибухом. Андрій ледве не загинув у той момент, але дивом вижив. Сила любові, яка рятує навіть у таких обставинах, стала натхненням для створення цієї роботи.”

 

Vyshebaba & alyona alyona — Моє покоління

Наступна пісня теж розповідає про війну в Україні, що точиться вже протягом 11 років. У основі треку, який записаний військовослужбовцем Павлом Вишебабою у тандемі із Alyona Alyona став вірш воїна “Моє покоління”. Сам військовий розповідає наступне:

“Вірш “Моє покоління” я написав на початку повномасштабного вторгнення у Новоукраїнці на Донеччині, буквально між обстрілами. У ньому вдячність і захоплення людьми, які були зі мною на фронті та тими, хто допомагав воювати з тилу. Зараз для мене це ще й текст памʼяті: багато захисників, кому я читав цей вірш, вже на щиті. Сьогодні з alyona alyona ми говоримо про них і всіх тих, хто продовжує гідно проходити випробування нашого покоління”.

Alyona Alyona розповідає, що Павло написав їй та скинув демку зі словами, що бажає записати спільний трек:

“Мені написав Павло, скинув демку і сказав, що був би радий зробити спільну пісню. Для мене це була велика честь, а ще більша честь, що він обрав вірш “Моє покоління”. Я слідкую за Павлом і пам’ятаю, як вперше прочитала цей вірш, він один із тих, які мені найбільше запам’ятались. Звичайно мені є, що сказати про наше покоління і я з великим задоволенням доповнила його рядки своїми словами”.

Olivan — Боже

Ще один трек, що розповідає про жахіття російсько-української війни на реальних подіях, а саме телефонних розмовах:

“”Боже”, народилася після телефонної розмови між артистом та одним із захисників. “Він сказав мені: ‘Боже нам поможе’ і після паузи додав: ‘Може’. Ці слова глибоко вразили мене, і саме вони стали основою для пісні”, – ділиться Olivan.

SPIV BRATIV — Останні дні літа (Rock Version)

Пісня гурту була випущена у 2023 році. Та лише декілька днів тому хлопці випустили рок-версію ліричної пісні “Останні дні літа”. Описує почуття, що так знайому кожному із нас наприкінці літа.

В останні дні літа
А небо блакитне
В останні дні літа
Останні дні літа
Останні дні літа…

 

IVAN LIULENOV — ВИННИЙ

“Пісня-спостереження про негаразди у стосунках, де чомусь завжди винен…він. І це не для того, щоб усі пари зараз сварилися і зʼясовували, хто насправді правий, а хто ні. Настрій пісні такий, аби закохані, які проходять зараз кризовий період свого життя, послухали це і впізнали себе. Посміялись і далі рухалися пліч о пліч”, — ділиться Ivan Liulenov.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору