Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Паралімпієць із Прикарпаття програв у парних змаганнях, але попереду — індивідуальні

Паралімпієць із Прикарпаття програв у парних змаганнях, але попереду — індивідуальні

Василь Петрунів з Івано-Франківщини та Олександр Єзик з Харківщини є представниками України в настільному тенісі. Для обох ця Паралімпіада — третя в кар’єрі. Наразі їхня команда зупинилися на стадії 1/8 фіналу парного турніру класу MD8 на Паралімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Суспільне.

Українська пара зустрілася з досвідченими спортсменами з Китаю – Цао Нінніном та Фен Паньфеном, які були посіяні під п’ятим номером. Матч завершився перемогою китайських спортсменів з рахунком 3:0 (11:6, 11:6, 11:4).

“Це перші номери у моєму класі. І в п’ятому класі теж перший номер. Знали, що це сильні суперники, але пограли, взяли щось нове”, – прокоментував результат Василь Петрунів.

Для обох українських спортсменів ця Паралімпіада стала третьою в кар’єрі. Вони вже мають досвід виступів у Ріо-2016 та Токіо-2020, де двічі поспіль посідали п’яте місце в командних змаганнях.

Спортсмени відзначили, що цього року змагання мали певні особливості. Зокрема, Олександр Єзик наголосив на зміні правил, яка вплинула на формат змагань:

“По грі — через зміну правил нам довелося грати проти суперників, які за фізичним станом здоровіші. Було складно”. 

Незважаючи на поразку в парному турнірі, українські спортсмени з оптимізмом дивляться на майбутні індивідуальні сутички. Зазначимо, що змагання в настільному тенісі в одиночному розряді серед чоловіків розпочнуться у вівторок, 3 вересня.

Читайте також — Сьогодні стартують Паралімпійські літні ігри 2024 року: де дивитись і якою є українська команда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору