Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Шаную воїнів, біжу за Героїв України”: як у Калуші минув патріотичний забіг | РЕПОРТАЖ

Cьогодні на Алеї Героїв зібралося багато людей, щоб взяти участь у всеукраїнському патріотичному забігу “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. Цей захід став щорічною традицією, приуроченою до Дня пам’яті захисників України, щоб вшанувати воїнів, які загинули під час російсько-української війни.

Ділиться Інформатор.

Із самого ранку учасники ставали в чергу, щоб зареєструватися для участь у пробігу. Близько 8:15 на реєстрацію прийшов журналіст Інформатора Ярослав Куцій, що біг за свого друга Максима “Піротехніка” Лазоришина”, який загинув 15 січня 2023 року. Йому було всього 21 рік… Трохи згодом реєстрацію пройшов колишній редактор нашого видання Олег Вітковський. У нього на війні 30 червня 2023 року загинув брат Олександр. Він служив навідником механізованого взводу механізованої роти однієї з військових частин. Йому було 26 років…

Близько 9 ранку площа біля Алеї Героїв була заповнена вщент. Насамперед вшанували пам’ять усіх полеглих Героїв під час загальноукраїнської хвилини мовчання, а також виконали Державний Гімн України.

Старт був запланований на 9:30. Після дозволу колона учасників ринула вулицями Калуша, нагадуючи поіменно про всіх Героїв із Калуської громади, що загинули під час повномасштабного вторгнення росії на територію України. За попередніми даними, участь у патріотичному забігу взяло близько 300 людей. Вікових обмежень не було – бігли діти, молодь, родини загиблих.

Як все відбувалося дивіться у нашому репортажі:

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору