Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У чотирьох навчальних закладах Калуша вже є офіцери безпеки: хто вони і навіщо

У чотирьох навчальних закладах Калуша вже є офіцери безпеки: хто вони і навіщо

Спеціально навчені фахівці — офіцери безпеки — з цього навчального року з’являться у школах. Проєкт реалізовує Національна поліція спільно з Міністерством освіти. Мета — підвищити безпеку в школах.

Як впроваджують ініціативу в Калуській громаді, йшлося на освітянській конференції цього тижня, яку відвідав Інформатор.

Раніше в закладах освіти могли бути сторожі або охоронці, зараз будуть — офіцери безпеки. Війна диктує нові виклики, кажуть ініціатори проєкту: тепер офіцеру освіти потрібно буде стежити не лише за порядком у школі, а також відповідати за ситуацією під час тривоги чи обстрілів. Крім того, офіцери спілкуватимуться з дітьми у навчальному закладі про загрозу вибухонебезпечних та будь-яких невідомих предметів. А ще у їхні обов’язки буде входити роз’яснювальна робота.

“Три основні функції будуть виконувати інспектори служби освітньої безпеки в школах, — повідомила начальниця відділу служби освітньої безпеки Калуського районного відділу Богдана Борейко. — Правоохоронна функція, тобто швидке реагування на правопорушення на території школи, контроль внутрішньої території і прилеглої до навчального закладу. Сюди ж входить координація пропускного режиму й оновлення паспортів безпеки. Друга функція — наставницька, тобто мотивування дітей до здорового способу життя, національно-патріотичне виховання тощо. І просвітницька функція, яка полягає у тісній співпраці з усіма учасниками освітнього процесу”.

Як повідомила начальниця управління освіти Ірина Люклян, вже в чотирьох закладах освіти Калуської громади офіцери безпеки є. В інших — будуть також введені у цьому навчальному році.

Інші публікації з освітянської конференції:

У Калуші дитсадкам не вистачає вихованців. Очікувати на закриття?
У Калуші старшокласники на уроки “Захисту України” ходитимуть до ліцею №10

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору