Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші дитсадкам не вистачає вихованців. Очікувати на закриття?

У Калуші дитсадкам не вистачає вихованців

Демографічна проблема у Калуській громаді: зменшується не лише кількість учнів та дошкільнят, а і вчителів. В освіті кажуть, що відчувають кадрові проблеми. Чи дійде в громаді до закриття закладів освіти?

Інформатор розповідає детальніше.

Приблизно на 15% менше першокласників піде до школи цього року в Калуші. А в дитсадках буде на 13 груп менше. Про це говорили під час освітянської конференції цього тижня.

Зокрема, як зазначила заступниця міського голови Надія Гуш, фактична мережа буде затверджена у вересні, але уже зараз виглядає на те, що кількість груп у дошкільних закладах міста скоротиться суттєво.

“У нас зменшується кількість груп на 13. Це є фактично один садок”, — зазначила посадовиця.

Водночас вона додала, що жоден заклад освіти в громаді цього року закривати не будуть.

“Чи там є дві групи, чи десять — вони продовжать функціонувати”, — наголосила заступниця.

Проте, деякі скорочення працівників — неминучі. В міській раді запевняють, що їх буде небагато і по можливості людям пропонуватимуть іншу роботу.

Щодо позашкільних закладів освіти (йдеться про Центр художньої творчості, Центр технічної творчості та Кімнату школяра, — ред.), то, повідомила Надія Гуш, розглядали варіант щодо їх об’єднання та оптимізації, але вирішили, що в часі війни вони продовжать працювати у тих статусах, які мали.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору