Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші в ці хвилини стартує патріотичний забіг | ФОТОРЕПОРТАЖ

У Калуші в ці хвилини стартує патріотичний забіг | ФОТОРЕПОРТАЖ

Кількасот людей зібралося сьогодні вранці на Алеї Героїв у Калуші. З хвилини на хвилину тут розпочнеться легкоатлетичний забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. Цей захід став щорічною традицією, приуроченою до Дня пам’яті захисників України, щоб вшанувати воїнів, які загинули під час російсько-української війни.

Забіг має загальнодержавне значення. У Калуші відбувається вже всьоме, пише Інформатор.

Реєстрація учасників на Алеї Героїв розпочалася о 08:30. За умовами, кожен може пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки. В Калуській громаді таких Героїв уже 215.

Сьогодні разом із іншими біжить і журналіст Інформатора. Ярослав Куцій. На його футболці — прізвище Максима Лазоришина — старшого сержанта, кулеметника відділення інспекторів прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування “Шквал”. Максим був одним із засновників калуського ультрасу. Народився 18 березня 2001 року — загинув 15 січня 2023 року.

Біжить також колишній редактор нашого видання Олег Вітковський. У нього на війні 30 червня 2023 року загинув брат Олександр. Він служив навідником механізованого взводу механізованої роти однієї з військових частин. Йому було 26 років…

Нагадаємо, що ініціаторами забігу у 2018 році стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко. За роки свого існування географія забігу розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу.

Тож, щороку тисячі українців по всьому світу долучаються до забігу, щоб ушанувати пам’ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, а також, щоб продемонструвати вдячність рідним полеглих воїнів.

О 9:00 всі присутні доєдналися до загальноукраїнської хвилини мовчання. Відтак завершується реєстрація та урочиста частина. Сам забіг має розпочатися о 09:30.

Відео у нашому телеграм-каналі.

Нагадаємо, що минулого року в акції взяли участь 200 учасників. Серед них були і спортсмени-професіонали, і члени сімей загиблих Героїв, а також юні вихованці спортивної школи й спортивних клубів, депутати та інші охочі. Цьогоріч захід, вочевидь, буде більш велелюдним.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору