Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Донька воїна з Болехова зареєструвала петицію. Просить для батька звання Героя України

Донька воїна з Болехова зареєструвала петицію.

Він був люблячим батьком та вірним сином України. Свою онучку мав можливість потримати на руках лише чотири дні. Родина сумує за Степаном Яцяхом та просить Президента присвоїти йому звання Героя України.

Пише Інформатор.

Про присвоєння звання Героя України (посмертно) сержанту Яцяху Степану Йосифовичу йдеться у петиції, яку зареєструвала його донька. Її було оприлюднено 16 серпня цього року. Наразі триває збір підписів.

“Шановний пане Президенте! Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) справжньому патріоту хороброму захиснику нашої Батьківщини, сержанту Яцяху Степану Йосиповичу… Він був військовослужбовцем в зоні АТО. З першого дня повномасштабного вторгнення знову відправився на захист Держави. Входив до 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, частина А0998. Був старшим стрільцем оператором 3 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону”, — йдеться у тексті петиції.

Воїн ніс службу на найнебезпечніших ділянках фронту — у Луганській та Донецькій областях. Тримав оборону міста Бахмут.

Під час виконання військових обовʼязків був двічі поранений, проходив лікування та реабілітації в госпіталі, але знову повертався на передову.

Останній бій прикарпатця припав на 28 серпня 2023 році: в населеному пункті Північне Донецької області він загинув.

“Яцях Степан Йосифови — люблячий батько, в якого залишились діти сиротами, дідусь, котрий зміг свою внучку потримати на руках лише 4 дні. А чекав її так довго. Він професіонал своєї справи, котрий віддав не один рік свого життя війні, який заслуговує звання Героя України (посмертно)”, — зазначено у документі.

Нагадаємо, щоб Президент розглянув петицію, її попередньо мають підписати 25 000 людей. Щоб підписати петицію, потрібно авторизуватися та проголосувати за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору