Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ракетна атака на Прикарпаття, автобусна станція та молодь у селах — підсумки тижня на Інформаторі

Ось і добіг до кінця не тільки останній тиждень серпня, але й літа. Розповідаємо, що наші читачі найактивніше читали цього тижня.

Ділиться Інформатор.

Допомога Бурштину, франківському вишу та 200 тисяч на перехрестя. У Долині схвалили зміни до бюджету

У Долині відбулося вже сьоме пленарне засідання 47-ї сесії міської ради. Розглянули одне питання і… розійшлися. Низка рішень знову залишилась без погодження. На деякі з них люди чекають від грудня 2023 року.

Автобусні маршрути до калуських сіл: водії отримали таємничу вказівку, а у міській раді їх роблять винними

Про маршрутні автобусні перевезення сьогодні знову йшлося на нараді зі старостами, яка відбувається щоп’ятниці у міській раді. Старости скаржилися, що питання стало дуже гостро: віднині водіям автобусів заборонили зупинятися по місту. Секретар міської ради у відповідь запевнив, що таких розпоряджень не було, а винними у ситуації є самі водії, які переслідують власні вигоди.

На Прикарпатті вранці було гучно: ворог атакував ракетами

Атака ворога по Україні розпочалася із БПЛА, а згодом відбулися комбіновані пуски ракет. По містах України лунали вибухи, а ППО відбивало ворожу атаку. Внаслідок атака довелося ввести аварійні графіки вимкнень по всій країні. Повітряна тривога тривала близько 5 годин.

У Калуші дали доручення шукати активну молодь у селах

У Калуші в молодіжній раді замало представників із старостинських округів. Міський голова дав доручення шукати молодих людей у селах.

У Калуському суді — наплив заяв від працівників “Карпатнафтохіму”

До суду щодня надходить чимала кількість заяв від працівників підприємства “Про видачу судового наказу про стягнення суми нарахованої, але не виплаченої заробітної плати”. Триває це з кінця 2023 року.

У Карпатах штрафують збирачів ісландського моху

Днями рейдова група склала п’ять протоколів на порушників та вилучила все браконьєрське приладдя.

На Прикарпатті з’являться нові камери автоматичної фіксації порушень ПДР

З 26 серпня на території України буде встановлено ще 43 нові комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, що збільшить їх загальну кількість до 308. В Івано-Франківській області почнуть діяти 6 нових камер, розташованих на ключових ділянках доріг.

У Голині всією громадою допомогли загасити пожежу на подвір’ї стареньких людей

У старенького одинокого подружжя із Голині загорілась літня кухня. Рятувати майно людей збіглися люди з села, завдяки яким вогонь не перекинувся на будинок поруч.

Сільські автобуси мають зупинятися по місту — міська рада процитувала законодавство

Після сьогоднішніх скарг старост на зміни в організації автобусних перевезень у громаді, міська рада оприлюднила роз’яснення.

Український національний продукт: скільки коштує сало в Калуші

27 серпня 2024 року в Україні відзначають День українського сала. Хоча воно не є офіційним святом, але є дуже популярним серед українців. Сало є не лише цінним продуктом, але й символом національної культури.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору