Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші цьогоріч приблизно на 15% менше першокласників

У Калуші за рік на 15% зменшилася кількість першокласників

Цьогоріч у Калуській громаді очікують на приблизно 670 першокласників. Навчальний рік стартує у понеділок, 2 вересня.

Пише Інформатор.

Про тематику першого уроку розповіла начальниця управління освіти Ірина Люклян. За її словами, Міністерством освіти визначено, що це має бути урок вшанування захисників України — “Перемагає той, хто пам’ятає”. Водночас розпорядженням обласної військової адміністрації рік 2024-ий оголошено роком Січових Стрільців , тому є рекомендація долучити до першого уроку і цю тематику.

Загалом більшість навчальних закладів у громаді розпочинатимуть урочисту лінійку в понеділок з хвилини мовчання о 09:00.

Зазначимо також, що в громаді суттєво зменшується кількість школярів. Лише самих першокласників цьогоріч майже на сотню менше, аніж було роком раніше. Крім того, освітяни кажуть, що доволі високий відсоток дітей, які за час повномасштабної війни перебували за кордоном, але продовжували навчання у калуських школах, зараз вибули. Це може свідчити про те, що родини цих дітей повертатися в Україну не планують.

До слова, про демографічну проблему в громаді говорила під час освітянської конференції і заступниця міського голови Надія Гуш. За її словами, у дитсадках міста поменшало вихованців, через що мережа скоротилася на 13 груп. Це фактично — мінус один дитсадок.

Читайте також — У чотирьох навчальних закладах Калуша вже є офіцери безпеки: хто вони і навіщо

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору