Інформатор Калуш

ВЛАДА

Начальнику Управління ДМС Івано-Франківської області оголошено підозру за перешкоджання журналістській діяльності

ДБР України

Державне бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, оголосило підозру начальнику Управління ДМС в Івано-Франківській області за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, що є серйозним порушенням їхніх прав.

Інформатор ділиться, посилаючись на ДБР України.

Як повідомляє Державне бюро розслідувань, у липні 2024 року журналісти одного з інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині з метою отримання коментаря посадовця щодо великих статків членів його родини. Вони представилися, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства та відеокамеру, і почали здійснювати відеозйомку.

Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів і умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її.

ДБР України

30 серпня начальнику обласного Управління ДМС було повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 171 КК України. Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, що раніше Інформатор повідомляв про напад на журналістів, які проводили розслідування про статки держслужбовця, посилаючись на інформацію від СтопКор.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору