Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Петрушку

Згадуємо Ярослава Петрушку

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Петрушку — старшого сержанта 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти в/ч А 1556.

Ярослав Петрушка народився 2 червня 1981 року у селі Белеїв, що нині входить до Долинської громади. Навчався у місцевій школі.

Проходив строкову службу у ЗСУ. А в 2012 році розпочав навчання у Львівському коледжі будівництва і архітектури. Він був творчим та креативним, писав вірші. Старався бути чудовим батьком для двох своїх синів.

31 липня 2014 року Ярослав Петрушка був призваний до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Відтак брав участь у бойових діях на сході України та встигав волонтерити.

Після звільнення з сезонної служби працював на сезонних роботах як в Україні, так і за кодоном. а у вільний час займався садівництвом: вирощував троянди і виноград.

25 лютого 2022 року Ярослава Петрушку покликали до війська. Він вдруге пішов захищати рідну землю від московських окупантів.

Загинув воїн 2 вересня 2022 року в районі с. Нововознесенське Херсонської області. 

Похований у рідному селі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору